Politică

A avut loc o nouă ședință PSRM-PDM. Subiectele discutate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ciuda încercărilor de destabilizare a situaţiei din ţară, majoritatea parlamentară susţine în continuare Guvernul învestit în noiembrie 2019. Cele 2 partide au discutat astăzi ieşirea din starea de urgenţă, anularea restricţiilor, precum şi ultimele schimbări pe scena politică, şi au menţionat că vor acorda şi în continuare susţinere Guvernului, care îşi respectă, în mare parte, angajamentele luate.

PSRM şi PDM consideră nocivă şi contraproductivă destabilizarea situaţiei la nivel politic, având în vedere criza din sănătate şi economie. Totodată, majoritatea parlamentară îşi exprimă nedumerirea faţă de acţiunile şi declaraţiile anumitor actori politici care au crescut politic pe subiectul furtului miliardului şi corupţiei, iar astăzi nu văd nicio problemă în a se alia cu cei care au stat în spatele acestor fărădelegi, criticate inclusiv de partenerii noştri de dezvoltare.

În cadrul întrevederii de astăzi, majoritatea parlamentară a fost informată despre intenţia Guvernului de renegociere a acordului de creditare cu Federaţia Rusă. Deputaţii au scos în evidenţă necesitatea identificării unor noi surse de finanţare. În acest sens, au fost discutate progresele pe condiţionalităţile impuse de Uniunea Europeană pentru acordarea tranşei a II din asistenţa macro-financiară. Părţile au reiterat disponibilitatea de a le îndeplini în regim prioritar.

loading...

Comments are closed.