A decedat profesorul care a dezvoltat primul test rapid pentru COVID-19

Andrew Brooks, bărbatul care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru depistarea coronavirusului, a murit la 51 de ani. Acesta ar fi suferit un atac de cord, transmite Telegraph.md, cu referire la Mediafax.ro

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus, a murit pe 23 ianuarie în Manhattan, la vârsta de 51 de ani. Cauza morții a fost un atac de cord, a spus sora sa, Janet Green.

În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus.

Citește și: Skoda recheamă în service peste 14.000 de SUV-uri Kodiaq şi Karoq. Ce s-a întâmplat

Total
0
Shares
Total
0
Share