Politic

A decedat un deputat din cadrul fracțiunii Platforma DA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul din fracțiunea Platforma DA Serghei Cataranciuc s-a stins din viață.

„Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc.

Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni. 

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice. Născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matetatice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice. 

În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit. 

Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor și colegilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un necrolog, semnat de Zinaida Greceanîi.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice.

Născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matetatice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice.

loading...

Comments are closed.