Alte știri

A devenit ”Om bun”? Noul șef al IGP a fost condamnat anterior la 4 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, condamnat anterior la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei este noul șef al Inspectorului General al Poliției. O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri, 8 septembrie, de Cabinetul de miniștri.

În 2018, ZdG a scris că Judecătoria Chișinău, sediul Centru l-a condamnat pe ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, la 4 ani închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept ale Republicii Moldova pe un termen de 5 ani. Acesta a fost recunoscut atunci culpabil în comiterea infracțiunii de trafic de influență, anunța Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Iurie Podarilov deținea funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP din martie 2013.

Iurie Podarilov a fost reținut în februarie 2017. Ulterior, și-a dat demisia.

Prin decizia CSJ din iulie curent, Podarilov a fost achitat.

loading...

Comments are closed.