Alte știri

A doua ţară din lume care depăşește 100 000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

India a raportat luni o creștere record a numărului de infectări cu coronavirus, devenind a doua țară din lume, după Statele Unite, care a depășit 100 000 de cazuri într-o singură zi, în vreme ce spitalele din cel mai afectat stat, Maharashtra, sunt supraaglomerate cu pacienți, informează Radio Chișinău 

Numărul zilnic de infectări a crescut de circa 12 ori de la nivelul minim atins la început de februarie, când autoritățile au relaxat cea mai mare parte a restricțiilor și cei mai mulți oameni au încetat să poarte măști și să respecte distanțarea socială.

Potrivit unor epidemiologi, este posibil ca la acest al doilea val să fi contribuit și variante mai contagioase ale coronavirusului.

Cu cele 103 558 de cazuri noi anunțate luni, India a ajuns la un bilanț de 12,6 milioane, al treilea după SUA și Brazilia, arată cifrele Ministerului Sănătății. India a înregistrat însă cele mai multe cazuri noi săptămâna trecută la nivel mondial.

Luni au fost raportate încă 478 de decese asociate COVID-19, al căror total a ajuns la 165 101, India având încă una din cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Statul indian Maharashtra, cel mai greu lovit, a raportat luni dimineață peste 57 000 de cazuri noi de infectare.

Începând de luni seară, în acest stat se vor închide mall-urile, cinematografele, barurile, restaurantele și locurile de rugăciune.

Autoritățile vor impune un lockdown complet la sfârșiturile de săptămână, dat fiind că experții sunt îngrijorați de un deficit de paturi de terapie intensivă în spitale, mai ales în orașele mai mici.

Precedentul bilanț record de infectări în India, de 97 894 de cazuri, fusese atins la mijlocul lui septembrie, după care numărul de contaminări a scăzut brusc, reîncepând să crească la sfârșit de februarie, odată cu redeschiderea completă a economiei și propagarea unor noi variante ale coronavirusului.

loading...

Comments are closed.