A fost anunțat numele primului judecător evaluat pozitiv pentru un Colegiu specializat din cadrul CSM

Candidatul la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dumitru Racoviță, a promovat evaluarea Comisiei politice Vetting. Potrivit Comisiei, judecătorul Dumitru Racoviță, de la Judecătoria Ungheni, întrunește criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea 26/2022, conform căreia a fost evaluat.

Decizia Comisiei politice Vetting a fost expediată candidatului și CSM-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz. Rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu. Între timp, Dumitru Racoviță a notificat Secretariatul Comisiei că nu se opune publicării deciziei. Decizia poate fi consultată AICI.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși Comisiei politice Vetting pentru evaluare. Dintre aceștia, o candidată s-a retras. Din cei 12 rămași în concurs, patru au participat deja la audieri, printre care și Dumitru Racoviță. Deciziile privind ceilalți trei candidați audiați sunt pendinte.

Candidații la CSM și în Colegiile CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, sunt evaluați de Comisia politică Vetting, așa cum stabilește Legea 252/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share