Economie

A fost anunțată data redeschiderii restaurantelor și altor unități de alimentație publică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Restaurantele și alte unități de alimentație publică se vor deschide la mijlocul lunii iunie, dar cu respectarea Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19. Aceasta este decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 25 mai 2020, publicată pe siteul Guvernului, informează Telegraph.md

Potrivit hotărârii de ieri, restaurantele se redeschid începând cu data de 15 iunie 2020 și vor avea obligația să efectueze termometriei la intrare în local a fiecărui vizitator/consumator cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea lor despre necesitatea consultării medicului. La fel, urmează să asigure informarea vizitatorilor / consumatorilor referitor la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 prin afișarea materialelor informative aprobate de autorități.

În localuri va fi exclusă aglomerarea prin asigurarea respectării distanței fizice de 1,5-2 metri între persoane. Se va admite deservirea la mese a maximum 4 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii de gradul unu și doi pe linie dreaptă și colaterală.

„Din păcate, nu s-a acceptat de către medici redeschiderea HORECA și a sălilor de sport din 1 iunie – doar din 15.06.2020. Argumentele medicilor și a reprezentanților OMS (absolut pertinente, în opinia mea) au determinat adoptarea de către CNESP a Hotărârii de mai jos. Orice decizie a autorităților se bazează pe opinia și concluziile specialiștilor – a medicilor în cazul de față”, a explicat premierul Ion Chicu.

Anexa 2 la hotărârea CNESP … by Telegraph Moldova on Scribd

De astăzi a fost reluat transportul feroviar și rutier de persoane în trafic internațional, dar în condiții speciale

loading...

Comments are closed.