A fost aprobat Planul național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la UE pentru anii 2024-2027

Cabinetul de miniștri în ședința de Guvern a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, un document rezultat din colaborarea intensă a numeroase instituții și consultări active cu societatea civilă.

În contextul avansării procesului de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană și prin prisma dobândirii statutului de țară candidată la UE la 23 iunie 2022, Guvernul Republicii Moldova a doptat Planului Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, care reprezintă documentul strategic de aliniere a legislației naționale la acquis-ul UE.

„Acest plan marchează o schimbare esențială în abordarea noastră, punând în primul plan obiectivul nostru național: pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la UE până în 2030. De acum înainte, Planul reprezintă fundamentul nostru pentru procesul de aderare la UE. Prin intermediul acestuia, ne angajăm să adaptăm și să integrăm legislația UE în cadrul legislației noastre naționale.” – a punctat Viceprim-Ministrul, Nicu Popescu, în cadrul ședinței de Guvern.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va asigura coordonarea generală a procesului de implementare a Planului, inclusiv după fiecare Raport de Extindere al UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share