Alte știri

A fost arestat liderul unei grupări care vindea soluție salină și apă minerală drept vaccin Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din China au arestat creierul unei înșelătorii de milioane de dolari care vindea soluție salină și apă minerală drept vaccin Covid-19, anunță BBC.

Bărbatul, identificat drept Kong, studiase modul de ambalare ale vaccinurilor reale înainte de a face mai mult de 58.000 de doze proprii. Un asemenea lot de vaccinuri a fost transportat prin contrabandă peste hotare, dar nu se știe în ce țară au ajuns. Kong este una dintre cele 70 de persoane care au fost arestate pentru infracțiuni similare.

Chiar dacă majoritatea cazurilor au apărut la sfârșitul anului trecut, noi detalii au fost publicate săptămâna aceasta.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, Kong și echipa sa au obținut un profit de 18 milioane de yuani (2,78 milioane de dolari sau 2 milioane de lire sterline) prin escrocheria lor.

Un lot de 600 asemenea vaccinuri au fost trimise în Hong Kong în noiembrie anul trecut, înainte de a fi expediate apoi în străinătate. În alte cazuri, vaccinurile contrafăcute au fost vândute la prețuri umflate prin spitale. Alți infractori au lansat programe de vaccinare prin sate, unde medicii de țară inoculau populația cu vaccinuri false acasă sau chiar în mașinile lor.

Sursa: BBC

loading...

Comments are closed.