A fost creat grupul de inițiativă pentru referendumul privind alegerile parlamentare anticipate

Duminică, 24 martie, a fost anunțată formarea unui grup de inițiativă pentru colectarea de semnături în scopul inițierii unui referendum republican consultativ privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Liderul grupului s-a declarat încrezător că va strânge rapid numărul necesar de semnături (cel puțin 100 000) având în vedere dorința aparent generală a populației de a schimba actuala guvernare.

Grupul invocă drept motive pentru organizarea referendumului crizele din toate domeniile și incapacitatea actualului cabinet de a le gestiona eficient. Se face referire la sondaje de opinie care ar indica faptul că două treimi dintre moldoveni își doresc alegeri anticipate.

Amintim că potrivit legislației, referendumul republican poate fi inițiat de cel puțin 100 000 de cetățeni cu drept de vot. Propunerea de referendum trebuie să includă formularea clară a întrebărilor supuse votului, scopul organizării referendumului și o dată propusă pentru desfășurarea acestuia.

Grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican se înregistrează de către Comisia Electorală Centrală.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share