Social

A fost deschis contul de donații pentru mama cu 5 copii, care nu a fost grațiată de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

La inițiativa lui Igor Dodon a fost deschis un cont bancar pentru depunerea ajutorului financiar pentru mama cu 5 copii, din Drochia, care a fost condamnată la închisoare pentru un împrumut, iar președintele țării a refuzat grațierea acesteia.

”Fac apel către toată lumea să contribuie cu un suport financiar, să ajutăm acești sărmani copii și să le oferim șansa să petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu mama lor”, a scris președintele PSRM pe pagina sa de socializare.

Igor Dodon a îndemnat toți oamenii care doresc să facă o faptă bună, să doneze la următorul cont bancar deschis pe numele bunicii copiilor:

BC Victoriabank SA
Date Beneficiar: Ursachi Svetlana
Cod Fiscal: 2004012002403
IBAN: MD91VI022253100000439MDL.

Amintim, Maia Sandu a respins grațierea femeii condamnată la 8 ani de închisoare. Potrivit avocatului acesteia, acasă au rămas cinci copii minori, care sunt crescuți doar de bunici.

”Cererea de grațiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferința lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima preşedintelui țării. Nu a fost suficient nici faptul că Ursachi Natalia (mama celor 5 copii) primise aviz favorabil pentru grațiere din partea Penitenciarului Rusca, iar expertul psihiatru stabilise clar că: „o eventuala grațiere nu va produce risc de recidivă. (…) Este trist şi faptul că președintele nu a intervenit în acest act de injustiție pentru a echilibra inechitatea socială față de această persoană”, a scris avocatul Iulian Rusanovschi pe Facebook.

loading...

Comments are closed.