Social

A fost desemnat câştigătorul concursului de proiecte pentru prevenirea HIV/SIDA şi a infecţiilor cu transmitere sexuală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie a desemnat câştigătorul concursului desfăşurat în perioada 3-9 septembrie 2020.

Astfel, învingătorul acestuia este Asociaţia Obştească „Iniţiativa Pozitivă” care, în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale „Genderdoc-M” şi „Pas cu Pas regiunea Sud”, a depus proiectul de profilaxie „Servicii de reducere a riscurilor în materie de accesibilitate şi transparenţă prin acoperirea cu servicii suplimentare de prevenire HIV/SIDA şi a infecţiilor cu transmitere sexuală (ITS)”.

Obiectivul principal al proiectului constă în asigurarea accesului grupurilor-cheie vulnerabile, inclusiv a tinerilor din aceste grupuri, la servicii suplimentare de prevenire HIV/SIDA şi a ITS.

Proiectul prevede acoperirea cu servicii a 950 de beneficiari din regiunile centru şi sud ale ţării şi va fi implementat în perioada septembrie-decembrie 2020. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie este de 750 de mii de lei.

Menţionăm că, începând cu anul 2017, Compania Naţională de Asigurări în Medicină alocă bani în bază de concurs din fondul măsurilor de profilaxie pentru proiecte de prevenire a transmiterii HIV/SIDA şi a ITS, în special în rândul populaţiei-cheie, iar până în prezent în acest scop au fost direcţionate peste 3 milioane de lei.

Citește și: Epidemia COVID-19 îi lasă pe bolnavii de HIV fără tratament

loading...

Comments are closed.