A fost desemnată compania care va efectua studiile de fezabilitate pentru construcția podurilor peste Prut

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor de la București, a anunțat atribuirea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate privind construcția a patru poduri rutiere noi peste Prut. Proiectul, câștigat de SC LIKE CONSULTING SRL, vizează îmbunătățirea conectivității dintre România și Republica Moldova și dezvoltarea legăturilor economice și turistice.

Noile poduri vor fi construite la Stânca-Costești, Bumbăta-Leova, Fălciu-Leca și Răducăneni-Bărboieni, amplasate strategic pentru a facilita accesul între județele Botoșani, Vaslui, Iași și raioanele Rîșcani, Leova, Cantemir și Nisporeni. Studiul de fezabilitate, cu o valoare de 1,1 milioane lei fără TVA pentru fiecare pod, va fi finalizat în termen de 12 luni. Proiectele includ construcția podurilor, a drumurilor de legătură și a punctelor de control la frontieră.

Aceste investiții vor contribui la creșterea capacității de transport între cele două state, fluidizarea traficului de mărfuri și integrarea Republicii Moldova în rețelele europene de transport TEN-T. De asemenea, ele completează alte proiecte majore de infrastructură rutieră, precum Autostrada Unirii și drumurile de mare viteză din zona Moldovei.

În plus, Scriosteanu a subliniat reabilitarea primului pod peste Prut după Revoluție, Galați-Giurgiulești, și demararea procedurilor pentru modernizarea podurilor Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Oancea-Cahul. De asemenea, lucrările pentru primul pod la nivel de autostradă între Ungheni-România și Ungheni-Republica Moldova, parte a Autostrăzii A8, urmează să înceapă în curând.

Total
0
Shares
Total
0
Share