A fost inaugurat heliportul SMURD în județul Botoșani, România, destinat și malului stâng al Prutului

Pe 26 octombrie 2023, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat la Conferința de recepționare și inaugurare a unui Heliport în județul Botoșani, România. Heliportul medical este destinat pentru decolarea și aterizarea elicopterelor SMURD, care intervin în cazuri medicale de maximă urgență.

Heliportul a fost construit în cadrul Proiectului transfrontalier România – Republica Moldova „Îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)”, prin creșterea nivelului de pregătire și menținerea capacității personalului profesionist de a interveni în situații de urgență pentru a salva vieți omenești. Noul heliport va permite elicopterelor SMURD, dar și altor elicoptere să aterizeze atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru îndeplinirea misiunilor specifice.

Ținem să menționăm, că acest heliport este important atât pentru județul Botoșani, cât și pentru regiunea de nord a Republicii Moldova, care va asigura o creștere a capacității de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră.

Heliportul medical din județul Botoșani face parte dintr-o rețea mai mare de heliporturi care au fost construite în cadrul proiectului SMURD 2. Astfel, Programului Operațional Comun 2014-2020 România-Republica Moldova prevede inaugurarea a șapte heliporturi. În România, heliporturi au fost construite în județul Botoșani, Iași și Galați, iar în Republica Moldova urmează a fi operabile în municipiul Chișinău două heliporturi și câte unul în municipiile Bălți și Cahul.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share