Actual

A fost lansat proiectul „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 23 septembrie, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni din Republica Moldova și județului Iași din România, la care au participat Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, Alexei Grosu, și conducerea Inspectoratului de poliție Ialoveni al IGP.

Acest proiect a fost implementat de către Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Proiectul are drept scop creșterea eficienței unităților de poliție din raionul Ialoveni și județul Iași prin dotarea acestora cu echipamente specifice moderne și organizarea unor sesiuni de instruiri pentru un număr de 150 de polițiști.

De asemenea, pentru unitățile de poliție din România și din Republica Moldova vor fi achiziționate echipamente de operare, calculatoare, imprimante multifuncționale și vehicule, proiectate pentru a răspunde rapid și eficient tuturor provocărilor în activitatea polițienească comunitară. 

Totodată, proiectul presupune creșterea nivelului de încredere al cetățenilor din localitățile menționate, prin organizarea unor întâlniri cu cetățenii, elaborarea și distribuirea unor ghiduri cu privire la prevederile legale ce reglementează activitățile și responsabilitățile poliției din ambele țări, precum și concepte de interes general.

Bugetul total al proiectului îl constituie 209.570 de euro, dintre care contribuția Uniunii Europene de 188.402 euro.

Este pentru prima dată în Republica Moldova când Administrația publică locală inițiază și implementează un proiect transfrontalier finanțat de UE cu obiectivul general de a crește eficiența unităților de poliție dintr-o unitate teritorial-administrativă prin dotarea cu echipament de operare, organizarea sesiunilor de instruire pentru îmbunătățirea competențelor polițiștilor din Moldova și România și, nu în ultimul rând, ridicarea nivelului de comunicare a poliției cu membrii comunității, beneficiarii principali fiind localnicii din comunitatea respectivă și pe această cale doresc să felicit raionul Ialoveni pentru inițiativa manifestată. Dezvoltarea capacităților Poliției, asigurarea transparenței, eficienței, responsabilității și accesibilității serviciilor poliției pentru cetățeni, reprezintă prioritate a MAI, iar acest proiect are menirea să materializeze aceste deziderate și reprezintă una din acțiunile de bază ale Stategiei de dezvoltare a poliției 2016-2020. În acest context MAI încurajează celelalte administații publice locale să inițieze proiecte similare și în alte localități din țară, astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii polițienești mai accesibile. La rândul nostru Vă asigurăm de sprijinul necesar pentru implementarea acestora.” a menționat Sergiu Golovaci.

Citește și: Asociația Sindicală „Frontiera” a donat 2000 de măști angajaților Poliției de Frontieră

loading...

Comments are closed.