Actualitate

A fost lansată licitația internațională privind reabilitarea a trei străzi din centrul orașului Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că a fost lansată licitația internațională privind reabilitarea străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina.

Renovarea acestor artere face parte din cadrul pachetului II al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane de Euro.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat astăzi că acest proiect a fost tergiversat de foștii responsabili, după care actuala administrație municipală a reluat procedurile lansate anterior. „Sperăm că vor fi mai multe companii locale, cât și internaționale deschise pentru a realiza calitativ aceste lucrări. Totodată, vrem ca infrastructura drumurilor din capitală să fie una pe potrivă”, a mai declarat edilul.

Lucrările de reabilitare a străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina prevăd reparația părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului, crearea locurilor de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public.

Pe strada 31 August 1989 reconstrucția urmează să fie desfășurată în format de „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști în dublu sens, a locurilor de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

În total pe cele 3 străzi urmează să fie reparați 6,7 km de carosabil, circa 80 000 de metri pătrați de trotuare, să fie instalați 288 de stâlpi de iluminat cu 654 corpuri de iluminat și reabilitați 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială.

Linkul licitației poate fi accesat de pe portalul de achiziții al BERD: https://ecepp.ebrd.com/respond/J4N7NA7X6R.

loading...

Comments are closed.