Alte știri

A fost preîntâmpinată o tentativă de contrabandă de țigări și arme

Pinterest LinkedIn Tumblr

O armă pneumatică și 7.000 de țigarete, care nu au fost declarate au fost identificate de către angajații Serviciului Vamal.

Arma pneumatică, de model CZ 75 SP-01, calibru 6 mm, a fost descoperită în seara zilei de ieri de către vameșii de la Sculeni, care, acționând în baza analizei de risc au supus verificărilor in autoturism condus de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani. Totodată, în cadrul controlului efectuat asupra portbagajului unității de transport, au fost depistate două încărcătoare, șapte butelii cu aer comprimat și o cutie cu 50 de bile de cauciuc.

Conform procedurii, întregul set a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar persoana urmează a fi atrasă la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Reținerea de țigarete a fost raportată de inspectorii de la postul vamal Leușeni, după ce au depistat în pereții laterali ai unui microbuz 6 800 de țigarete marca „Rothmans”, cu timbre de acciz al Republicii Moldova. Bunurile aparțineau conducătorului autovehiculului, un moldovean în vârstă de 33 de ani, care riscă să fie cercetat penal și urmează să achite o amendă de 4 500 de lei.

loading...

Comments are closed.