Politic

A fost (re)constituit Partidul Național Moldovenesc, în frunte cu Dragoș Galbur

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 29 ianuarie 2023 a avut loc Congresul de constituire a Partidului Național Moldovenesc (PNM).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La ședință au participat 110 delegați ai organizațiilor teritoriale recent create, care au susținut subiectele propuse în ordinea de zi, prin aprobarea Statutului, Programului Politic, simbolurilor partidului, comisiilor de partid, vicepreședinții și alte structuri necesare conform legii pentru buna funcționare a partidului.

Președinte al PNM a fost ales Dragoș Galbur, inițiatorul readucerii pe scena politică a partidului istoric, fondat în 1917 de mari intelectuali ai acestor meleaguri. Iar Secretarul General a fost ales prin vot unanim, Dorin Cimil.

Printre invitații de onoare ai Congresului de constituire a Partidului Național Moldovenesc, a fost dl Ion Mărgineanu, deputat în Primul Parlament și semnatarul Declarației de Independență a Republicii Moldova. Onorabilul a adresat un mesaj de felicitare și încurajare Președintelui PMN, echipei și delegaților.

PNM își continua activitățile de creare de noi organizații teritoriale și locale și se angajează în participarea la următoarele exerciții electorale, fiind deschis la colaborarea cu alte partide de centru-dreapta, cu viziuni asemănătoare pentru a găsi cele mai bune soluții de a atinge obiectivele statutare și ale Programului politic.

Despre programul politic și alte detalii de interes puteți afla pe pagina oficială www.pnm.md

loading...

Comments are closed.