Actualitate

A fost selectat câştigătorul concursului de proiecte privind profilaxia şi prevenirea HIV şi ITS în regiunile de centru şi sud ale ţării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină a desemnat câştigătorul concursului repetat de proiecte cu privire la profilaxia şi prevenirea HIV şi a infecţiilor cu transmitere sexuală (ITS) în regiunile de centru şi sud ale ţării, desfăşurat în perioada 14-20 iulie 2021.

Astfel, învingătorul concursului este Asociaţia Obştească „AFI”, care a depus proiectul de profilaxie „Extinderea accesului la serviciile de bază de prevenire HIV/SIDA şi ITS pentru grupurile-cheie LS, BSB şi CDI în regiunile centru şi sud ale Republicii Moldova”.

Obiectivul principal al proiectului constă în asigurarea accesului grupurilor-cheie (consumatori de droguri injectabile, lucrătorii sexuali, bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţii) la serviciile de bază de prevenire HIV/SIDA şi ITS, neacoperite financiar de Fondul Global în cadrul Programului naţional de prevenire şi control HIV/SIDA.

Proiectul prevede acoperirea cu servicii a unui număr de 940 beneficiari din regiunile de centru şi sud ale ţării şi va fi implementat în perioada august-decembrie 2021. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie pentru implementarea proiectului respectiv este de 490 de mii de lei.

loading...

Comments are closed.