A furat patru roți și riscă patru ani de închisoare. Istoria unui tânăr din capitală

În dimineața de 09 august, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a fost sesizat de către un bărbat, comunicând că de la automobilul de marcă Volkswagen ce era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Băcioi Noi, i-au fost sustrase roțile. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au fost întâmpinați de către un bărbat în vârstă de 36 ani, care este și proprietarul unității de transport, comunicând că i-au fost sustrase patru jante confecționate din titan și patru anvelope. Prejudiciul estimat de către victimă constituie 8 860 lei.

În acest context forțele de ordine imediat au dispus un șir de măsuri de investigație și urmărire penală în identificarea făptașului. Astfel în urma măsurilor întreprinse suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 19 ani locuitor a capitalei. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, totadată comunicând că a sustras roțile cu scopul de a le vinde și obține un profit. Roțile au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarului.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share