Alte știri

A furat un automobil, acum riscă până la 4 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recent, ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, au reținut un bărbat, fiind suspectat de furtul unui automobil. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 40 de ani, locuitor a capitalei, anterior cercetat penal pentru furt.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În dimineața zilei de 19 mai, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, comunicând că i-a fost furat automobilul de marca ,,Mazda 6”, din curtea blocului amplasată pe bd.Dacia, iar suma prejudiciului care i-a fost cauzat constituie 29 191 de lei.

Pe caz fiind dispuse măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașului care au comis infracțiunea.

În urma acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație cu suportul angajaților INSP, automobilul furat a fost stopat în com. Grătiești. Suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a automobilul i-a aparținut și cu cheia de rezervă pe care o avea a sustras unitatea de transport.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru în stare de libertate pentru  ,,Furt”, iar conform legislației el riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vă recomandă următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.
loading...

Comments are closed.