A început cercetarea judecătorească în cazul Andronachi

Procuratura Anticorupție informează că, la 30 octombrie 2023, a avut loc o nouă ședință de judecată în cauza penală de învinuire a lui Vladimir Andronachi, în cadrul căreia a fost începută cercetarea judecătorească, fiind expusă învinuirea formulată în rechizitoriu , totodată fiind stabilită și ordinea cercetării judecătorești. În cadrul ședinței din 31 octombrie 2023, de către reprezentantul părții vătămate si părții civile a depus acțiune civilă concretizată, care urmează a fi examinată la următoarea ședință stabilită pentru data de 10 ianuarie 2024. Până în luna martie 2024 au fost fixate 17 ședințe de judecată.

La 10 martie 2023, Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală disjunsă din cauza denumită generic ,,Frauda Bancară” în privința lui Vladimir Andronachi, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de escrocherie (art. 190 alin. (6) din Codul penal) și spălarea banilor în proporții deosebit de mari (art. 243 alin. (3) din Codul penal), prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale precum și a unui complice, acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prin complicitate, în proporții deosebit de mari, în interesele grupului criminal parte a organizației criminale.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share