A început cu 21 de angajați, acum e un GIGANT. Povestea incredibilă a unei fabrici

Danone, fabrica din România

Povestea Danone în România a început în anul 1996, când Grupul Danone, cu o expertiză internațională de 100 de ani în producerea de iaurturi, a achiziţionat fosta fabrică de lactate Miorița din București, care nu mai funcționa la acel moment.

Trei ani mai târziu, în 1999, după retehnologizarea și modernizarea vechii fabrici de lactate Miorița, Danone producea primele iaurturi în România.

Au început să lucreze cu 21 de angajați, al căror număr s-a extins continuu în anii care au urmat. Angajații  își amintesc experiența primului iaurt Danone românesc:

Când am produs prima șarjă de iaurt, care avea vreo 10 tone, am stat toată noaptea să veghem fermentarea, palet cu palet. Totul a decurs bine, dar a doua zi directorul general ne-a spus că nu e suficient de acru, că nu a fermentat destul. Dar noi știam că românii preferă iaurturile mai consistente și nu prea acre.

Fabrica, situată în cartierul Colentina, folosește acum cele mai avansate tehnologii pentru a asigura igiena, siguranța și calitatea produselor. Laptele ajunge de la ferme la fabrică în mai puțin de 24 de ore și intră în fabrică după ce este verificat riguros. Circulă apoi prin arterele de inox ale fabricii fără a mai intra în contact cu aerul exterior până când produsul final este deschis de consumator.

În 1999 exista o singură mașină de ambalare pentru pahare mari, care umplea doar două pahare o dată. Astăzi, produc peste 1 milion de iaurturi pe zi, pentru piața din România, dar și pentru alte 13 piețe europene, toate la aceleași standarde înalte de calitate.

Toate procesele din fabrică sunt conduse și controlate computerizat și fiecare produs este monitorizat astfel încât se știe cu ce lapte a fost produs, din ce lot face parte, când și unde a fost livrat.
Danone  ne invită să vedem cum fac iaurtul, în clipul de mai jos:

 

Total
0
Shares
Total
0
Share