Alte știri

A început evaluarea pagubelor pentru cerealele de grupa a doua. În cel mai scurt timp fermierii vor primi ajutor de la stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această săptămână, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Este vorba despre fermierii, care au înregistrat pierderi din cauza secetei și a grindinei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chiuc, în această dimințeață, în cadrul unei conferințe de presă după ședința de la Președinție.

„Sperăm maxim într-o săptămână agricultorii să înceapă a primi acești bani”, a spus Chicu.
Totodată, autoritățile au început evaluarea pierderilor în agricultură pentru grupa a doua de cereale. „Ulterior, vom veni cu alocare suplimentară pentru a acoperi și această pierdere”, a precizat premierul.

Totodată, Guvernul a propus să fie majorată subvenționarea primei de asigurare din bugetul de stat de la 50 la 70 la sută.
Amintim că Guvernul a aprobat, vineri, Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra roadei anului 2020. Premierul Ion Chicu a declarat că cele 200 de milioane de lei alocate suplimentar în acest scop urmează a fi debursate agricultorilor pe parcursul lunii august.

Vor fi despăgubiți agricultorii care au suferit pierderi din cauza secetei în proporții de 60% și mai mult, la roada culturilor de grâu, orz și rapiță. De asemenea, alocații vor fi acordate și pentru afectările înregistrate în urma căderilor de grindină.

Citește și: DOC // Două companii din grupul StarNet au fost amendate pentru că propuneau prețuri prea mici. Reacția lui Machedon

loading...

Comments are closed.