Alte știri

A început seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

A demarat seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile lui Ștefan Cel Mare în cadrul Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei. Acțiunea s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai mulți tineri din localitățile rurale din țară au participat la prima excursie din cadrul șirului de excursii și pelerinaje la cetățile și mănăstirile ctitorite de Ștefan Cel Mare și Sfînt. Astfel, peste 50 de tineri au beneficiat de o excursie gratuită la Făclia Recunoștinței și Cetatea Soroca, un monument istoric medieval ce reamintește despre istoria bogată a țării noastre și măreția marelui domnitor al Moldovei Ștefan Cel Mare.

cetatea soroca, republica moldova, locuri istorice

Menționăm că în cadrul acestei acțiuni urmează ca peste 300 de tineri moldoveni să viziteze Cetățile Soroca, Hotin, Cetatea Albă și Suceava.

De asemenea sînt preconizate pelerinaje la Mănăstirea Căpriana din Republica Moldova, Mănăstirea Putna din România, dar și alte biserici și mănăstiri din Iași, vechea capitală a Moldovei.

loading...

Comments are closed.