Social

A primit șanse de 1% de a rămâne însărcinată însă a uimit știința! O femeie a reușit să dea naștere unui copil având doua vagine, două coluri uterine și două utere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două vagine, două coluri uterine și două pântece – o femeie cu o afecțiune dubioasă care îi oferea o șansă la un milion de a avea un copil, iar Eleanor Rowe, o femeie din Nottingham a reușit să păcălească această afecțiune și să aducă pe o fetiță!

Tânăra de 36 de ani i-a spus soțului ei, Chris, în vârstă de 40 de ani, că probabil vor întămpina probleme în încercarea de a-și întemeia o familie. Însă, după ce au atins un arbore de fertilitate în luna lor de miere din Japonia, cuplul se pare că a fost înzestrat cu puțin noroc.

Eleanor a aflat despre anatomia sa unică în 2013, când a decis să-și înghețe ovarele, o metodă care îi permite să amâne maternitatea, cheltuind 6.000 de lire sterline pentru două cicluri de recoltare la o clinică din Londra. Abia când a fost trimisă pentru o scanare 3D a ovarelor, sonograful a observat anormalitatea.

După ce a fost trimisă la Spitalul Prințesă Alexandra din Harlow, unde a fost efectuată o operație de descifrare a scanării, chirurgii au confirmat că Eleanor a avut două pântece, două coluri uiterine și două vagine.

Tânăra a spus: „M-am gândit că a fost un lucru ciudat când sonograful a mai chemat un alt membru al personalului. Au venit și mi-au spus că este posibil să am două pântece și m-au trimis apoi la spital. 

Când mi s-a spus prima dată despre asta, eram doar foarte confuză. M-am gândit, cum aș fi putut trece prin viață și să nu știu? Mă bucur că am aflat când am făcut testul, deoarece asta însemna că sarcina mea ar putea fi monitorizată. Era doar un lucru atât de ciudat. Extern totul părea normal, cu un vagin care duce la un col uterin care duce la unul din pântece. Dar în interior am avut o duplicare a tuturor”.

Afecțiunea este cunoscută sub numele de didelphys uterin, o anomalie congenitală rară dezvoltată în timpul cănd esti făt, iar șansele de a avea această animalie sunt unu la un milion.

Eleanor a spus că a luat vestea în glumă: „Dintr-o dată m-am trezit cu această anatomie unică despre care nu mai auzisem niciodată… Am glumit și am spus că am un vagin de designer.”

Eleanor a explicat că perioadele ei au fost întotdeauna neregulate. „Nu puteam folosi tampoane deoarece sângele se scurgea. Acum îmi dau seama că se scurgea din al doilea vagin, dar acesta ar fi trebuit să fie un semn că ceva nu a fost în regulă când am crescut”, a spus ea.

În 2015, Eleanor a fost supusă unei proceduri corective pentru îndepărtarea peretelui dintre cele două vagine – lăsând-o în continuare cu două coluri uterine și două utere. Cu toate acestea, îngrijorarea imediată a femeii de 36 de ani a fost fertilitatea – cum ar afecta starea ei o sarcină viitoare?

Eleanor a explicat: „Singurul lucru de care eram îngrijorată era fertilitatea mea. Aceasta a fost principala mea grijă. Nu pot să cred că ea este de fapt aici.  

Când am fost operată, medicii mi-au spus că pereții pântecelor mele erau atât de groși, încât aș fi puțin probabil să duc două sarcini. Au spus că fiecare naștere completă a unui bebeluș va fi un proces și că de fiecare dată când rămân însărcinată ar ajuta la întinderea pântecelui. De asemenea, mi sa spus că există o șansă de 90% să nu pot avea copii. A fost groaznic să aud”.

Eleanor l-a cunoscut pe Chris, consultant tehnologic, în 2016 și doi ani mai târziu, s-au căsătorit. „Când m-am căsătorit am făcut totul pentru a încerca să ne creștem șansele de a rămâne însărcinată”, a spus ea.

Două luni mai târziu, Eleanor a rămas însărcinată în pântecele drept, mai slab, din păcate, și a suferit un avort spontan în primul trimestru. Datorită stării sale, Eleanor a trebuit să fie indusă timp de opt ore de către medici până când „a născut”, deoarece corpul ei nu a dus la bun sfârșit procesul natural.

Comentând experiența, Eleanor a spus: „Chiar dacă fusesem avertizată cu privire la dificultățile pe care le voi confrunta, acesta era încă devastator. Dar când am ajuns acasa, a fost pentru prima dată când m-a lovit realitatea. Copilul meu murise, dar corpul meu nu fusese greșit în mod natural”.

În timp ce cuplul a participat la slujba de înmormântare pentru copilul lor, Eleanor a descoperit că era însărcinată din nou.Aceasta a adăugat: „Momentul a fost destul de ciudat. Tocmai ce plângeam pierderea primului meu copil. Dar m-am simțit atât de sigură că nu o să mai rămân însărcinată, iar toate conversațiile noastre despre viitor erau în așteptare. Când am aflat că sunt din nou însărcinată ni s-a părut ca și cum ni s-ar fi făcut un cadou. Ne-am spus la revedere de la un copil și la altul a venit la noi”.

Sarcina ei a fost imediat marcată ca fiind cu risc ridicat după ce a vizitat medicul de familie. Ca atare, în primele 20 de săptămâni, cuplul a ținut-o singură.

Medicii au monitorizat-o și la 24 de săptămâni a trebuit să i se administreze injecții de steroizi după ce a contractat colestază obstetrică – o afecțiune hepatică gravă care poate duce la naștere.

„A fost foarte enervant să fi dezvoltat această afecțiune, deoarece era deja o sarcină cu risc ridicat și fără această complicație suplimentară, despre care nu am auzit niciodată”, a declarat tânăra.

Însă Eleanor a fost chiar o femeie norocoasă, și a reușit să aducă pe lume o fetiță minunată, pe nume Imogen Rose, care a cântărit două kilograme jumătate.

Eleanor a spus: „Ea s-a încăpățânat să ajungă până la 35 de săptămâni – în ciuda a ceea ce au spus medicii. Deși a fost o muncă timpurie. Orice problemă a fertilității este un lucru extraordinar de greu de trecut, dar chiar și cu starea mea a existat un final fericit. Vreau doar să le ofer celorlalte femei un pic de speranță”.

Sursă:UNILAD

 

 

loading...

Comments are closed.