Politic

A pus piciorul în prag! Dodon nu va promulga legea privind combaterea propagandei rusești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legea privind modificarea și completarea Codului audiovizualului este una neconstituțională și va fi restituită Parlamentului cu argumentele corespunzătoare. Anunţul a fost făcut de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, la data de 21 decembrie expiră termenul constituțional de promulgare a Legii privind modificarea și completarea Codului audiovizualului şi atunci aceasta va fi restituită pentru examinare Legislativului.

“Am primit mai multe adresări din partea societății civile, inclusiv din partea Adunării Populare a Găgăuziei, a consiliilor locale și alte instituții prin care acestea își exprimă îngrijorarea și dezacordul cu legea adoptată. În toate adresările se atenționează asupra limitării exprese a garanțiilor constituționale privind libertatea de exprimare, libertatea de opinie, dreptul la informare, libertatea presei, totodată fiind instituită cenzura, fapt inadmisibil într-un stat democratic. Este o situație fără precedent. Consider că cetățenii Republicii Moldova trebuie să dispună de posibilitatea de a fi informați din toate sursele pentru a putea analiza, înțelege și aprecia evenimentele ce au loc în țară și peste hotare”, se arată în mesajul Preşedintelui.

Telegraph.md amintește că la 7 decembrie curent, deputaţii au adoptat un proiect de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului. Documentul propus de Vald Plahotniuc are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării.

 

loading...

Comments are closed.