Social

Absolvenții instituțiilor de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor beneficia de îndemnizații

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toți tinerii care au absolvit instituțiile de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor beneficia, în primii ani de activitate didactică, de indemnizații. Decretul de promulgare și legea ce prevede acest lucru vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial și vor întra în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor prevederi legale, absolvenții instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară și de peste hotare în domeniul de studii Educație sau unul echivalent, care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de studii, indiferent de forma de învățământ și care vor fi încadrați în instituțiile de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vor beneficia, în primii trei ani de activitate didactică, de indemnizații în modul stabilit de Guvern.

Din anul 2019, îndemnizaţiile sunt achitate în primii trei ani de activitate, în mărime de 40 mii lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior şi în mărime de 32 mii lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic postsecundar.

Guvernul, în termen de șase luni de la data publicării prezentei legi, va pune actele sale normative în concordanță cu prezenta lege și va elabora normativele necesare pentru implementarea acesteia.

loading...

Comments are closed.