Actual

Acord de colaborare încheiat între INIS al SIS și INJ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 11 octombrie 2021, Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS și Institutul Naţional al Justiţiei și-au consolidat colaborarea științifico-practică.

Vitalie Sîli, rectorul INIS, și Diana Scobioală, directorul INJ, au semnat un acord privind cooperarea interinstituționala în vederea eficientizării formării profesionale prin susținerea unor module comune de instruire inițială și continuă, compatibile cu cerințele dezvoltării unei resurse umane competente și profesioniste.

În baza acordului, părțile vor intensifica schimburile de experiență și cunoștințe prin diseminarea bunelor practici, precum și alte forme considerate utile și eficiente în realizarea obiectivelor propuse. La fel, instituțiile vor coopera cu privire la metodologiile de aplicare a cunoștințelor de natură practică.

Semnatarii au evidențiat că principiile statului de drept și cunoștințele juridice stau la baza activității ofițerului de informații, iar preocuparea pentru apărarea ordinii constituționale și a drepturilor omului sunt centrale pentru modernizarea SIS în contextul ajustării la realitățile actuale de securitate. Totodată, sinergia dintre sistemul judiciar, judecător de instrucție, procuror și ofițerul de informații permite realizarea misiunilor părților implicate și este necesară prin excelență pentru înfăptuirea activității speciale de investigații.

Pe finalul ceremoniei, conducătorii celor două instituții și-au reconfirmat disponibilitatea reciprocă pentru avansarea relațiilor de parteneriat în domeniile de interes de comun, inclusiv prin realizarea obiectivelor stabilite în acordul de colaborare.

loading...

Comments are closed.