ACORD SEMNAT // O companie farmaceutică din Italia va începe producerea vaccinului rusesc Sputnik V

Compania farmaceutică ADIENNE Pharma&Biotech, Italia, va începe producerea vaccinului rusesc Sputnik V, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al Camera de Comerț Italo-Rusă (CCIR).

Camera de Comerț Italo-Rusă (CCIR), cu scopul de a contribui la dezvoltarea colaborării economice, comerciale, tehnice, juridice, științifice și culturale între Italia și Federația Rusă încă din octombrie 2020, cu sprijinul Ambasadei Italiei în Moscova a promovat întâlniri între companii italiene și europene cu omologii instituționali ruși pentru a verifica oportunitățile în ceea ce privește cooperarea în ceea ce privește producerea vaccinului rus Sputnik V în Italia.

Întâlnirile, promovate de Camera de Comerț Italo-Rusă, au vizat identificarea unor parteneri strategici din Italia pentru a pregăti producția vaccinului Sputnik V pe teritoriul italian, utilizând cunoștințele și excelența italiene ale industriei medicamentelor italiene pentru a face față creșterii cererea de doze de preparate vaccinale.

În special, în ultimele luni ale anului 2020, compania italiană asociată Adienne Srl, parte a multinaționalei ADIENNE Pharma & Biotech fondată și condusă de Antonio Francesco Di Naro, cu sprijinul Camerei de Comerț Italo-Ruse, a promovat un acord strategic pentru producția locală a vaccinului rus Sputnik V.

Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe (RDIF) a confirmat că a ajuns la un acord cu compania ADIENNE Pharma & Biotech pentru producția de Sputnik V în Italia, semnând primul contract european pentru producerea vaccinului. Parteneriatul va permite producției să înceapă încă din iulie 2021, procesul de producție inovator va ajuta la crearea de noi locuri de muncă și va permite Italiei să controleze întregul proces de producție al preparatului. Acest lucru va permite producerea a 10 milioane de doze până la sfârșitul anului.

Autoritățile ruse lucrează la peste 20 de proiecte de colaborare în Europa, iar vaccinul Sputnik V a fost deja înregistrat în peste 45 de țări din întreaga lume.

Președintele Camerei de Comerț Italo-Rusă, Vincenzo Trani a confirmat că, „companiile italiene sunt strategice, au capacități și competențe unice în spațiul european și sunt capabile să facă față pieței cu flexibilitate și rapiditate. Acordul dintre Rusia și compania noastră asociată este primul acord cu un partener european. Un acord istoric care arată starea de sănătate a relațiilor dintre cele două țări ale noastre și subliniază modul în care companiile italiene știu să vadă dincolo de controversele politice. Acest parteneriat vine după multe luni de dialog, datorită și sprijinului neprețuit al Ambasadei Italiei la Moscova. CCIR a promovat întotdeauna ”Made with Italy” (făcut cu Italia – n.r.), în acest caz fiind o cameră de comerț mixtă, promovăm ”Made with Russia” (făcut cu Rusia – n.r.). Sunt sigur că această colaborare va permite noi investiții în sectorul farmaceutic din Italia cu efecte pozitive în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în beneficiul întregii industrii. În acest moment, crearea unui vaccin sigur și disponibil pentru toți este esențială pentru a scoate companiile și economiile țărilor noastre din această situație de instabilitate pentru sănătatea publică. Am făcut un „releu” fără cămăși sau steaguri politice ”a conchis președintele Trani.

Potrivit Reuters, acest acord cu rușii este cea mai recentă dovadă că unii membri ai UE nu sunt dispuși să aștepte ca propria autoritate de reglementare a UE – Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) – să-i acorde aprobarea Sputnik V.

Oamenii de știință au declarat că vaccinul rusesc are o eficiență dă 92%, pe baza rezultatelor studiilor dintr-un anumit stadiu, publicate în revista medicală The Lancet luna trecută.

Sputnik V a fost deja aprobat sau este evaluat pentru aprobare în trei state membre ale UE – Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Mai mult, acest vaccin este țintit deja de peste 40 de state, inclusiv de către Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share