Membrii Consiliului municipal Chișinău şi Consiliului General al municipiului București (România) s-au întrunit miercuri, 15 ianuarie, la Chişinău, într-o şedinţă comună. La întrunire, consilierii au aprobat un nou Acord de colaborare adiţional la Protocolul de înfrăţire dintre cele două capitale, transmite MOLDPRES.
Acest document este necesar pentru o ulterioară conlucrare dintre administraţiile de la Bucureşti şi Chişinău, ce va permite finanţarea mai multor proiecte în capitala Republicii Moldova. Acordul stipulează câteva domenii de cooperare, în special pentru dezvoltare economică, cultură, urbanism, arhitectură, turism, infrastructură, ecologie etc.
„Ne dorim ca acest acord să fie un act lucrativ, un document programatic care să fie implementat şi la Bucureşti, şi la Chişinău. Pentru noi această colaborare este fundamentală, suntem deschişi pentru orice fel de solicitare din partea consilierilor de la Chişinău şi ne propunem ca această conlucrare să fie permanentă şi nu ocazională, astfel încât cetăţenii să fie mulţumiţi de ceea ce facem”, a declarat în cadrul şedinţei, şeful delegaţiei din România, Aurelian Bădulescu, viceprimarul municipiului Bucureşti.
La rândul său, primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a mulţumit pentru proiectele realizate în capitală cu susţinerea partenerilor atât din Bucureşti, cât şi alte oraşe din România. „Această şedinţă este o premieră pentru noi, un eveniment important pentru ambele părţi. Avem o colaborare eficientă pe care dorim să o continuăm pe diverse domenii de activitate, inclusiv implementarea mai multor proiecte”, a relevat edilul chişinăuian.
Protocolul de înfrăţire între capitalele Republicii Moldova şi României a fost semnat pe 4 noiembrie 1999, la București, de către Viorel Lis, primarul general al municipiului București și Serafim Urechean, primarul general al municipiului Chișinău.
Prin semnarea acestui document, s-a confirmat existența relațiilor reciproce și ideea promovării schimbului de informații, cunoștințe și experiență în domeniul administrației locale, educației, culturii, sprijinului și încurajării legăturilor dintre agenții economici din București și Chișinău etc.
Semnarea, în 2018, a ultimului program de cooperare între cele două municipii a prevăzut aprofundarea cooperării în domeniile: transport, educație, cultură și turism.
Citește și: Năstase nu mai cedează în favoarea Maiei Sandu. PPDA va merge la Prezidențiale cu propriul candidat