Social

Acte falsificate și modificări tehnice ilegale, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două permise de conducere cu indici de contrafacere și o semiremorcă cu numărul VIN modificat ilegal, au fost depistate la trecerea frontierei moldo-române. Cazurile s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au identificat pe sensul de ieșire din Republica Moldova doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate.

În primul caz, șoferul unui microbuz de pe ruta Moldova-Franța a declarat că fusese rugat de un conațional, stabilit în Franța, să ia un colet de la o rudă. Despre conținutul acestuia nu cunoștea, doar că a fost anunțat că în pachet este un portmoneu. Ca urmare, un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele unui moldovean din raionul Briceni, a fost depistat și ridicat pe motiv că conținea mai multe elemente de falsificare. Șoferul de microbuz și-a continuat călătoria.

Cel de-al doilea conducător auto identificat cu act falsificat este cetățean al Ucrainei. Acesta s-a prezentat la volanul unui tir de model DAF. După legitimarea acestuia s-a efectuat un control amănunțit supra permisului de conducere ucrainean, unde s-a depistat că este contrafăcut. Șoferul de tir a relatat polițiștilor de frontieră că își perfectase permisul conform procedurilor legale, personal s-a prezentat la autoritățile competente din orașul Odessa, Ucraina. Cetățeanului ucrainean i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, un bărbat cu dublă cetățenie (RM și RO) s-a prezentat la volanul unui camion ce tracta o semiremorcă cu numărul VIN modificat ilegal. Din primele cercetări s-a constatat că locul destinat inscripționării numărului arată un grad înalt de uzură, dar și bănuială de modificare manuală. La audieri s-a aflat că șoferul de 51 de ani venea din Marea Britanie, unde și-a cumpărat această semiremorcă cu scopul de a o folosi în interes personal, însă nu a verificat dacă toate actele necesare sunt în regulă. În baza celor stabilite, s-a dispus indisponibilizarea semiremorcii până la finalizarea cercetărilor. Între timp experții urmează să se pronunțe pe marginea acestei ilegalități și încadrarea juridică a faptei.

Citește și: Peste 86 000 de persoane au traversat frontiera de stat pe parcursul săptămânii trecute

loading...

Comments are closed.