Actual

Acte românești cu semne de falsificare, ridicate la trecerea frontierei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Costeşti au depistat şi ridicat două documente falsificate în aceeaşi zi, posesorii plecau în Franța. Incidentele au fost consemnate la data de 28 aprilie 2022, pe direcţia ieşire din Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În calitate de pasager al microbuzului de pe ruta Moldova – Franţa s-a prezentat un cetăţean moldovean cu vârsta de 45 ani, locuitor al raionului Briceni. Conform analizei de risc, călătorul a fost supus unui control amănunţit. Ca rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul personal al călătorului o carte de identitate. Documentul, care ar fi eliberat de către autorităţile competente din România pe numele cetățeanului, prezenta semne rezonabile de falsificare.

Audiat, pasagerul a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat actul contra sumei de 300 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit. A precizat că nu știa despre contrafacerea acestuia.

La câteva ore diferență, în baza profilului de risc poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra altui mijloc de transport ce avea ca destinaţie Franţa.
Ca urmare, la un tânăr 22 de ani cu dublă cetăţenie, moldovenească şi română, a fost depistat un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto cu indici de falsificare. Actul ar fi eliberat de autoritățile României pe numele posesorului. În declarații, tânărul a recunoscut că şi-a perfectat actul prin intermediari, oferind 200 de euro pentru a intra în posesie.

Cercetările pe fapte sunt continuate de către ofițerii Direcției regionale NORD, iar documentele falsificate au fost transmise spre expertiză.

loading...

Comments are closed.