Social

Acțiuni comune la frontiera moldo-română pentru reținerea a trei cetățeni de origine afro-asiatică

Pinterest LinkedIn Tumblr

În rezultatul unui schimb de informații între patrulele Poliției de Frontieră din Republica Moldova și România, în regiunea podului feroviar Eiffel, din localitatea de frontieră Ungheni, au fost depistați și reținuți trei cetățeni străini care au traversat ilegal frontiera de stat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În data de 10 februarie a.c., în jurul orei 01.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ungheni, în cooperare cu omologii români din Sectorul Poliţiei de Frontieră Iași, au acționat în zona de competență, iar ca urmare au fost identificate şi reţinute cele trei persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând râul Prut pe podul feroviar.

În urma verificărilor efectuate în cooperare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, din Siria si Pakistan, având vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, care intenţionau să ajungă la muncă în Germania. Colegii români efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În cauză, cetățenii străini au fost preluați de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

loading...

Comments are closed.