Oficial

Acțiunile în masă vor fi interzise încă pe parcursul câtorva luni după ridicarea stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon a anunțat că, acțiunile în masă vor fi interzise pe parcursul câtorva luni, după ridicarea stării de urgență.

„Chiar dacă starea de urgență va fi ridicată, interdicția de a organiza manifestații în masă va dura încă o perioadă de câteva luni. Așa cum se întâmplă în toată lumea. Există riscul să revină valul de îmbolnăviri”, a explicat Dodon, în cadrul ediției speciale „Președintele răspunde”.

Igor Dodon a anunțat că restricțiile impuse de COVID-19 vor fi scoase treptat, în câteva etape.

„Dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi în descreștere, atunci din 27 aprilie vor fi reduse restricțiile ce privesc activitățile economice, iar angajații întreprinderilor vor putea să revină la locul de muncă. Totodată, vor fi redeschise magazinele de haine pentru copii. După data de 15 mai, când se termină starea de urgență, se preconizează redeschiderea școlilor și a grădinițelor. Mai mult, în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricțiile pentru cetățenii străini care vor să intre în Republica Moldova. Totuși, restricțiile pentru acțiunile în masă vor fi prelungite pentru câteva luni”, a adăugat Dodon.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // 110 cazuri noi de infecție înregistrate astăzi în Moldova

loading...

Comments are closed.