Acțiunile lui Stoianoglo în cazul expulzării profesorilor turci vor fi analizate de un procuror

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat pe Andrei Balan, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), să investigheze sesizarea depusă de către ex-deputata Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Inga Grigoriu, privind acțiunile procurorului general Alexandr Stoianoglo în legătură cu expulzarea celor 7 profesori turci și pedeapsa cu care s-a ales fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, scrie zdg.md

O hotărâre în acest sens a fost aprobată joi, 18 noiembrie, de plenul CSP.

„Procurorul Andrei Balan va examina aspectele invocate de Inga Grigoriu. A expedia procurorului în Procuratura Anticorupție Andrei Balon sesizarea”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Fosta deputată a sesizat CSP și a cerut investigarea „inacțiunilor” procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, referitor la investigarea expulzării celor 7 profesori turci și pedeapsa cu care s-a ales fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari.

„În sesizare invoc și interesul public care nu a fost satisfăcut ori dosarul a fost secretizat. Avem o persoană a recunoscut drept vinovat. Conform sesizării, solicit următoarele – examinarea sesizării de către CSP, desemnarea procurorului pentru examinarea depășirilor de atribuții de serviciu a lui Alexandr Stoianoglo. (…) Botnari înainte de a fi la SIS, a avut legături cu Vladimir Plahotniuc, Botnari a fost membru al PD. (…) Lui Stoianoglo nu i-a fost interesant să vadă cine a fost implicat în răpirea celor 7 persoane? (…) Am descris abuzul de drept săvârșit de Botnari Vasile, sub acoperirea lui Alexandr Stoianoglo, la comandata lui Vladimir Plahotniuc. (…) De ce procurorul Stoianoglo nu și-a pus în aplicare atribuțiile conform articolului 11? De ce procurorul general suspendat nu a avut o atitudine ca atare referitor la acest caz?”, a declarat Inga Grigoriu.

Total
0
Shares
Total
0
Share