Politic

Activist civic: Demiterea membrilor CA pentru ”ce nu au făcut” instituie un precedent tare lunecos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activistul civic Vitalie Sprînceana spune că modul în care majoritatea PAS a demis conducere Consiliului Audiovizualului creează un precedent periculos chiar pentru actuala guvernare. Într-o postare pe rețelele de socializare, Sprînceana a explicat că în viitor cetățenii ar putea exact în același mod să taxeze guvernarea PAS.

„N-am nici o simpatie pentru membrii actualei componențe a Consiliului Audiovizualului, dar demiterea lor pentru ”ce nu au făcut” instituie un precedent tare lunecos…

Juridic chestia asta nu are sens – oamenii sînt pedepsiți pentru lucruri pe care le-au făcut, nu pentru cele pe care nu le-au făcut. Politic, este o logică în asta – doar că trebuia un act constatator credibil prin care să se demonstreze că CA ar fi avut toate pîrghiile pentru a face niște lucruri dar a ales conștient să nu le facă și chestia asta a avut efecte grave. Din cîte știu, un asemenea document constatator lipsește… Altfel, precedentul va fi bun vreodată și cetățenilor care vor avea motive să tragă la răspundere autoritățile…pentru lucrurile pe care nu le-au făcut pentru a gestiona pandemia ca lumea, de exemplu…”, a scris Sprînceana.

loading...

Comments are closed.