Social

Activitatea ilegală a unei săli de jocuri de noroc, sistată de polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, cu suportul informațional al SPIA MAI, în comun cu angajații BPDS ,, Fulger ”, au deconspirat activitatea clandestină a unei săli de jocuri de noroc, amenajată într-un imobil din sectorul Buiucani al capitalei.

Activitatea ilegală era coordonată de un bărbat în vârstă de 35 ani, locuitor a capitalei. Sala de jocuri de noroc activa pe timp de noapte în intervalul orelor 20:00 – 05:00, unde participau în jur de 10 persoane. Aceasta era camuflată de către figuranții schemei și dotată cu sisteme avansate de securitate, monitorizare video externă și limitare de acces.

Pentru a participa la joc, participanții necesitau a fi recomandați de alte persoane din cercul de prieteni ai organizatorului. Miza minimă de participare la joc constituia 1 000 lei.

În incinta sălii, au fost depistate 7 persoane care consumau băuturi alcoolice și practicau jocuri de noroc contra sumelor de bani, cu ignorarea măsurilor obligatorii de prevenire și control a infecției COVID-19, reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

În cadrul măsurilor polițienești au fost acumulate probe privind activitatea ilegală, ridicate două mese de joc, peste 1 500 de fișe, cărți de joc, înscrisuri privind activitatea ilegală.

Bărbatul care a organizat sala de jocuri de noroc, este documentat pentru desfăşurarea ilegală a activităţiide întreprinzător, conform legislației el riscă amendă în mărime de la 2 000 la 4 500 lei cu confiscarea meselor de joc.

Iar pentru ignorarea măsurilor obligatorii de prevenire a infecției COVID-19, toate persoanele au fost sancționate cu amendă în mărime de 5 000 lei.

loading...

Comments are closed.