Actual

Activitatea Judecătoriei Chișinău sediul Centru, afectată după ce împuternicirile a o treime dintre judecători au expirat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activitatea Sediului Centru al Judecătoriei Chișinău a fost afectată puternic după ce în data de 17 martie a expirat împuternicirile a 15 judecători care au fost numiți pe un termen de cinci ani. Potrivit unui comunicat de presă, difuzat de instanță, au rămas fără împuterniciri magistrații:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Diana Tricolici;
Dragoș Crigan;
Eugeniu Beșelea;
Georgeta Grozavu;
Larisa Lavric;
Lucia Bagrin;
Lorina Ciubotaru;
Maria Frunze;
Octavian Dvornic;
Rodica Berdilo;
Vasilache Serafim;
Victoria Sanduța;
Cristina Panfil;
Valentin Lastavețchi;
Taisia Prutean.
În comunicatul de presă se mai menționează că dosarele civile repartizate judecătorilor, împuternicirile cărora au expirat (în jur de 4.000 de dosare civile), vor rămâne în procedura acestora.

În sediul Centru al Judecătoriei Chișinău sunt 41 de judecători care au acum împuterniciri de examinare a cauzelor civile și sunt în examinare 17.163 de dosare civile.

O altă problemă semnalată este că 23 de complete de judecată sunt fără grefieri, iar în cancelarie este o lipsă cadre de 11 persoane.

Cu urmare a emiterii Dispoziției nr. 13 din 31 martie 2022 de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în termen de 10 zile, de la încetarea stării de urgență, completele de judecată vor lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților.

În asemenea circumstanțe, justițiabilii sunt îndemnați să manifeste înțelegere și să verifice portalul instanțelor de judecată în vederea stabilirii ședințelor de judecată pe cauzele civile în cazul în care din volumul mare de lucru, lipsă de grefieri, nu au recepționat citațiile pe cauzele civile.

sursa: Bizlaw.md

loading...

Comments are closed.