Actrița din „Smallville”, Allison Mack, condamnată la trei ani de închisoare pentru apartenenţa la o organizaţie de sclave sexuale

Actrița din serialul „Smallville”, Allison Mack a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru apartenenţa sa în NXIVM, un cult din New York, în care femeile erau marcate cu inițialele liderului său, aşa-numitul guru al dezvoltării personale Keith Raniere și li se ordona să întrețină relații sexuale cu el, informează Digi24.ro

Mack, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnată de judecătorul Nicholas Garaufis, la Brooklyn, după ce a pledat vinovată în 2019 pe două capete der acuzare: crimă și conspirație.

Înainte de a fi condamnată, Mack și-a cerut scuze cu lacrimi în ochi față de victime și de familia sa, spunând că acțiunile ei în timp ce se aflau în grup erau „abuzive, urâte și ilegale”. Ea a spus că a renunțat complet la liderul NXIVM, Keith Raniere, care a fost condamnat la 120 de ani de închisoare anul trecut pentru trafic sexual și alte infracțiuni.

„Ieșirea din această iluzie a fost cea mai dificilă experiență din viața mea”, a spus Mack.

Foștii membri NXIVM au depus mărturie la procesul împotriva lui Raniere, care au spus că exista o sororitate secretă în cadrul organizației în care „sclavii” promiteau ascultare totală față de „stăpâni”, cu Raniere în fruntea „marelui stăpân”. Femeile erau înfometate, marcate cu inițialele lui Raniere și, în unele cazuri, constrânse să facă sex cu el.

Se spune că liderii grupului foloseau fotografiile nud și alte materiale compromițătoare pentru a menține în cult membrii de rang inferior. Mack, care era atât „sclavă” a lui Raniere, cât și „stăpână” a altor femei, a recunoscut în pledoaria sa că a forțat două femei să facă o muncă neremunerată amenințând că va elibera informații dăunătoare despre ele.

Actriţa a furnizat totodată anchetatorilor înregistrarea unei conversaţii cu Keith Raniere, care s-a dovedit crucială pentru acuzare.

Înregistrarea, prezentată în timpul procesului, dovedeşte că ceremonia de însemnare a fost ideea lui Keith Raniere, lucru pe care liderul sectei l-a negat până acum. În timpul discuţiei, gurul îi explică totodată lui Allison Mack cum să le spună sclavelor, în timpul ceremoniei, că este dorinţa lor de a fi marcate „astfel încât să nu pară că au fost forţate”.

„Smallville”, un serial de televiziune care s-a desfășurat în perioada 2001-2011, îl prezenta pe un tânăr Clark Kent înainte de a deveni celebru ca Superman. Mack a interpretat-o pe Chloe Sullivan, prietena sa apropiată.

Citește și: Tehnologia previne sinuciderile. Sistemul care împiedică oamenii să sară de pe pod

Total
0
Shares
Total
0
Share