Alte știri

Acuzată de spionaj. Procurorii solicită condamnarea Carinei Țurcan la 18 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acuzatorii ruși cer 18 ani de închisoare pentru Carina Țurcan, fosta membră a consiliului de administrație a companiei Inter RAO, fiind acuzată de spionaj. Informația a fost confirmată pentru TASS de unul dintre participanții la proces, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

„Astăzi, 15 decembrie, au început audierile părților în dosarul Țurcan. În cadrul discursului, procurorul a cerut ca clienta mea să fie vinovată de spionaj și să fie condamnată la 18 ani de închisoare cu regim închis”, a declarat Ivan Pavlov, avocatul Carinei Țurcan.

Pavlov a cerut ca Țurcan să fie achitată în acest dosar.

„Ancheta nu a demonstrat implicarea Carinei Țurcan în spionaj. Cerem să fie declarată nevinovată”, a menționat Pavlov.

Pavlov a mai declarat că în curând, Carina Ţurcan va avea dreptul la ultimul cuvânt, după care judecătorii se vor retrage în deliberare și vor decide sentința.

Potrivit Interfax, Ivan Pavlov a precizat decizia în privința Carinei Țurcan va fi propunțată pe 29 decembrie, la ora 10:30.

Tot astăzi, Kommersant a scris că Carina Țurcan s-ar fi aflat într-un conflict cu fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk. Mărul discordiei ar fi activitatea Centralei de la Kuciurgan care aparține companiei ruse, dar se află pe teritoriul din stânga Nistrului.

Evghenii Șevciuk s-ar fi răzbunat, astfel, pe Carina Țurcan că s-a opus achitării unui preț mai mare pentru gazele cumpărate de centrala electrică de la Cuciurgan.

Șevciuk ar fi propus companiei un preț mai scump pentru gazul pe care îl primea la un preț simbolic din Rusia.

Carina Țurcan, care atunci era membră a consiliului de administrație a companiei Inter RAO, nu a căzut de acord cu abordarea liderului de la Tiraspol. În consecință, Șevciuk s-ar fi plâns Moscovei că ratează venituri importante la bugetul regiunii care ar veni din urma comerțului cu gaz.

Procesul de judecată în dosarul Țurcan a început pe data de 29 septembrie la Moscova și se desfășoară cu ușile închise, din motiv că s-ar examina documente care ar putea reprezenta secrete de stat.

Carina Țurcan a fost arestată în iunie 2018, fiind acuzată de forțele de securitate ale Rusiei de spionaj.

Carina Țurcan lucra în cadrul grupul rus Inter RAO unde gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Republica Moldova.

Anterior, Carina Țurcan a declarat că dosarul său a fost făcut la comandă, cazul conținând relatări ale unui martor secret din cadrul FSB.

Pedeapsa maximă pentru spionaj este de 20 de ani privare de libertate.

Care este cel mai sigur vaccin antiCOVID-19 la ora actuală. Versiunea FDA

loading...

Comments are closed.