Politic

Adela Răileanu: Atrag atenția la câteva lucruri importante în contextul lichidării celor șase canale TV

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adela Răileanu, deputat PSRM: Atrag atenția la câteva lucruri importante în contextul lichidării celor șase canale TV:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

1. Am analizat acum toate deciziile din ultimele șase luni ale Consiliul Audiovizualului și nu am depistat nicio situație de ”dezinformare prin răspândirea informațiilor false” la cele șase posture de televiziune. Nu există nicio sancțiune oficială!

2. Consiliul Audioviziualului nu a descoperit nici cazuri de promovare a războiului în programele informative sau analitice la televiziunile închise. Nu au fost înregistrate asemenea situații!

3. Dacă măcar un reprezentant al regimului ar fi privit aceste posturi de televiziune ar fi descoperit că niciuna din ele nu mai transmiteau programe politice, informative analitice, din Rusia. Se transmitea doar conținut de divertisment.

4. Regimul a însăprit excesiv de mult Codul Audiovizualului, în speranța că vor putea pedepsi, sau lichida aceste televiziuni conform legii. Însă instituțiile au respectat regulile draconice ale PAS-ului și erau curate în fața legii.

5. Rămasă fără argumente, guvernarea terorii a decis să se răfuiască în cel mai brutal mod cu aceste instituții, fără să le dea șansa și dreptul de a se apăra în justiție. Într-un stat de drept licența de emisie este retrasă doar în baza unei decizii irevocabile a instanței de judecată.

6. Anihilând presa incomodă, guvernarea a realizat cel mai grav atentat la drepturile constituționale ale cetățenilor. La fel au ignorat Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, care spune că „Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.”

7. Este doar o singură cauza care a dus la închiderea acestor instituții de presă: niciuna din aceste televiziuni nu a acceptat retorica guvernării. Jurnaliștii relatau despre sărăcie, despre incompetență, despre bufonada care a pus stăpânire pe acest stat. Pentru că nu au promovat mesajele lansate din turnul principal – au fost scoase din joc, în cel mai banditesc mod.

8. Eu le cer acestor teroriști să iasă în public și să prezinte societății reportajul, emisiunea, declarația prin care s-au promovat informații false, ori prin care a fost promovat războiul! Dovediți cetățenilor și partenerilor de dezvoltare că ați luat o decizie argumentată și obiectivă!!!

9. Misiunilor diplomatice și ambasadorilor, care ani la rând au vegheat, neobosiți, respectarea democrației în această țară, nu li se dă mâna să facă o declarație de condamnare a terorii de stat instituită la Chișinău? Diplomații occidentali nu au nimic împotrivă că legea a ajuns să se facă prin comisii nocturne, pe la ședințe de partid și la comandă politică? Dacă aceste decizii mizerabile se înscriu în cutumele ”democrației Occidentale”, atunci nu avem nevoie de așa democrație!

loading...

Comments are closed.