Adela Răileanu, despre primii doi ani din mandatul Maiei Sandu: Ei trăiesc în lumea lor caldă și luminoasă

Adela Răileanu, deputat:

Am dat, din întâmplare, peste mesajul ei… la jumătate de mandat.

Concluzia mea e una singură: eu nu cred că își dă seama, cât de multă ură și disperare a reușit să răspândească în rândul oamenilor.

În această țară mereu s-a trăit greu, pe timpul tuturor guvernărilor. Dar dezastrul care s-a așternut, peste noi, în ultimii doi ani, nu are seamăn. Poporul fierbe la foc încet, în condiții de profundă sărăcie și frică. Dar ce mai contează asta, când în ”palatul reginei” e cald, e liniște și e confort.

Din tronul ei de falsă regină, nu se văd sutele de familii, care pleacă și miile de moldoveni, care stau pe bagaje cu gândul, că minunea “vremurilor bune” așa și nu s-a mai produs. Din turnul ”reginei”, nu se aud vocile deznădăjduite de la zecile de proteste, care au loc sub pereții ”palatului”. Nici ”regina”, nici altcineva din alaiul ei, nu se lasă prins de peisajul sumbru de-afară. Ei se arată fascinați de o așa-zisă ”țară liberă și prosperă” și se laudă cu asta la jumătate de mandat.

Cu o groază de politicieni hărțuiți prin instanțe, cu jurnaliști persecutați și televiziuni lichidate, cu cenzură și control total în presă, cu o lipsă cronică de transparență în instituțiile de stat și cu o justiție ghidată de trepăduși aleși prin wc-uri. Asta pentru ei e țară liberă și prosperă!

Asta e doar un ciob din tot mozaicul grotesc, al acestei guvernări. Tabloul general e înfiorător, însă din păcate doar cetățenii de rând îl văd și îl simt pe pielea lor. Găzdașii de la Președinție nu văd această realitate crudă în care trăim. Nici marii diplomați, din marile democrații, nu mai au capacitatea de a vedea. Au orbit cu toții. O orbire colectivă.

Iată de ce căderea acestui regim va fi una zgomotoasă. Ei trăiesc în lumea lor caldă și luminoasă, se complac în luminile presei de partid și în like-urile plătite de pe Facebook. Vremurile lor bune se vor încheia brusc când lumea le va bate la ușă. Asta se va întâmpla în următorii doi ani de mandat. Și nu o spun doar eu. O spune lumea, aproape pretutindeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share