Politic

Adevărații patrioți ai R. Moldova au votat la Orhei Rezoluția pentru țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au votat luni, 27 august, la Orhei, Rezoluția Independenței în care își exprimă sprijinul pentru dezvoltarea și transformarea țării. Oamenii au participat la un marș în centrul Orheiului, după care au votat în unanimitate documentul prezentat de la o tribună instalată în piața „Vasile Lupu”. Printre votanți a fost și primarul de Orhei, Ilan Șor.

Rezoluția Independenței, votată în unanimitate de participanți, reflectă starea de lucruri din prezent și critică modul în care a fost guvernată țara în cei 27 de ani de Independență. „Cu regret, constatăm faptul că în cei 27 de ani de independență, cu rare excepții, Republica Moldova nu a avut noroc de conducători, de o clasă politică de calitate și responsabilă. Grupările politice care s-au perindat la putere, acoperindu-se cu sloganuri pseudo-patriotice, au adus Republica Moldova și cetățenii săi într-o stare ruinată, înapoiată, cu o populație săracă și deziluzionată”, potrivit Rezoluției.

Ca urmare, societatea moldovenească este profund dezamăgită. Din ce în ce mai mulți cetățeni, continuând să-și iubească patria, o lasă pentru totdeauna. Ei pleacă pentru că nu pot face față problemelor.

Totuși, manifestanții consideră că Republica Moldova are viitor. „Refuzăm categoric să recunoaștem Republica Moldova ca un „proiect eșuat”, după cum ne îndeamnă unii politicieni iresponsabili, și suntem profund convinși că tradiția seculară a statalității țării noastre trebuie continuată. Știm că doar Moldova poate fi casa noastră comună  și doar în Moldova, noi, precum și copiii, nepoții și strănepoții noștri, ne vom putea realiza toate speranțele și visele de o viață liniștită, pașnică, previzibilă și prosper”, se arată în document.

Participanții consideră că a venit timpul să schimbe starea de lucruri din țară. „Noi, reprezentanții poporului multinațional din Republica Moldova, credem că astăzi este un moment crucial pentru a opri  acest proces distructiv, momentul în care putem întoarce această pagină neagră a istoriei, care ar trebui să fie pentru noi o lecție amară pe viitor”.

Semnatarii se declară convinși că singura forță care poate face acest lucru este poporul moldovenesc și a venit timpul ca acesta să se unească. „Suntem convinși că este timpul să ne unim! Să unim eforturile tuturor patrioților adevărați ai Republicii Moldova, ale cetățenilor, indiferent de etnie și naționalitate, clasă socială, profesie”.

Manifestanții s-au declarat pregătiți să înceapă refăurirea Moldovei imediat. „Și astăzi, aici, pe pământul istoric al Orheiului, declarăm începutul creării unui nou stat, o nouă Moldovă”.

Noua Moldovă ar trebui să devină un stat social, cu standarde sociale ridicate, în care nu va exista sărăcie, cu educație și un sistem de sănătate de calitate și gratuite, cu infrastructură dezvoltată și fără corupție, deoarece toți funcționarii se vor afla sub control popular.

„Suntem uniți prin convingerea că adevăratul patriotism nu constă în sloganuri și promisiuni, ci în fapte zilnice reale, în ajutor și grija față de cetățean. Chemăm toate regiunile Moldovei, de la Nord până la Autonomia Găgăuză, de la Prut până în Transnistria, toți cetățenii care trăiesc astăzi în afara țării, să se unească, să-și arate iubirea sinceră față de țară. Fie ca toate raioanele Moldovei, toate orașele și satele, să iasă în rândurile ordonate de patrioți, care stau la straja țării pregătiți pentru renașterea țării! Și această etapă începe astăzi, în Orhei”, se arată la finalul rezoluției adoptate în unanimitate de participanți.

După adoptarea Reoluției, la inițiativa lui Ilan Șor, oamenii i-au aplaudat pe veteranii Războiului de pe Nistru, prezenți la eveniment, care, de asemenea, au votat documentul.

 

loading...

Comments are closed.