Alte știri

Adio Google+! Compania Google a anunțat că închide această rețeauă socială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Google Alphabet a anunțat, luni, că închide rețeaua socială Google+, după ce conturile a 500.000 de utilizatori au fost afectate de un bug care ar fi putut expune datele acestora unor dezvoltatori externi.

Publicația americană Wall Street Journal arată, citând surse și documente din cadrul companiei americane, că Google, parte a grupului Alphabet, a ales să nu dezvăluie această problemă de securitate, de teama reglementărilor în domeniu.
 
Sursa citată arată că o breșă în sistemul de securitate a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ timp de trei ani, respectiv în perioada 2015 – martie 2018. Problema a fost descoperită de către investigatorii interni ai Google în martie 2018, când a și fost rezolvată.
 
Anunțul de închidere a platformei a dus la scăderea cu 2,6% a acțiunilor de la bursă a grupului Alphabet. Responsabilii Google arată că este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupația, sexul și vârsta, dar nu de mesaje.
 
Nu am găsit nicio dovadă că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breşă de securitate şi nu am găsit nicio dovadă că vreun cont de utilizator ar fi fost accesat’, informează Google.
 
Publicația americană scrie că a existat o adresă, pregătită de staff-ul juridic al Google, și care a fost distribuită celor din conducerea companiei, prin care erau avertizați că dezvăluirea incidentului ar fi declanșat o ‘verificare imediată’ și ar fi provocat comparații cu scurgerea de informații despre utilizatori din scandalul Facebook – Cambridge Analytica.
loading...

Comments are closed.