Alte știri

Adio iPhone X! Iată de ce Apple îl scoate din fabricație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform unui raport publicat de Forbes, Apple va anula producția de iPhone X în 2018. Asta în loc să ieftinească vârful de gamă de anul trecut.

Cei de la Apple și-au făcut o tradiție când vine vorba de ieftinirea smartphone-urilor lansate în anii trecuți. Pentru o perioadă de timp apăruse și glume pe marginea acestui subiect. ”Cu ce vine în plus iPhone 8? Cu prețuri mai mici la iPhone 7.” Trecând însă peste ironii, se pare că în 2018, gigantul din Cupertino va schimba tactica.

Informația momentan se află la nivel de zvon, dar provine de la analistul Ming-Chi Kuo și are mari șanse să fie adevărată. Analistul celor de la KGI Securities a avut dreptate cu estimările sale în trecut.

Prognoza lui Kuo are legătură cu vânzările slabe înregistrate de iPhone X pe piața din China. Din câte se pare, chinezii se orientează aproape exclusiv către smartphone-uri cu diagonale mai generoase. Din acest motiv, indiferent cât de futurist și performant este actualul smartphone de top de la Apple, nu s-a aflat în topul preferințelor asiaticilor.

Ca urmare, Apple se pare că va înceta producția actualei versiuni de iPhone X în această vară. Aceasta ar fi prima oară când Apple anulează un model de smartphone după doar un an în magazine de la lansarea iPhone 5c în 2014. În contextul în care piața din China a devenit cea mai importantă pentru compania americană în ultimii ani, nu este deloc exclus să dicteze planurile de viitor ale lui Tim Cook.

Această informație vine într-o perioadă foarte bună pentru vânzările de telefoane Apple. iPhone-urile se vând mai bine ca niciodată, iar decizia de a lansa trei telefoane în ultimul trimestru al anului trecut se va reflecta într-o creștere de cel puțin 5% în primul trimestru din 2018.

Pentru 2018, Kuo este de părere că Apple va lansa trei telefoane noi cu un design foarte similar cu cel folosit de actualul iPhone X.

În primul rând, va exista un model cu un preț similar de achiziție care va păstra diagonala de 5,8 inci. iPhone X Plus va avea o diagonală de 6,5 inci, pe când o versiune actualizată de iPhone SE va avea un preț între 650 și 750 de dolari împreună cu o diagonală a ecranului de 6,1 inci, într-o carcasă foarte apropiată de dimensiunile unui iPhone 5.

autor: Alexandru Puiu
sursa: playtech.ro

loading...

Comments are closed.