Politică

Adjunctul cumnatului premierului Natalia Gavrilița, pus șef interimar al IGP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lilian Carabeț a fost numit în funcția de șef interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP). Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Lilian Carabeț a fost prezentat Inspectoratului General de Poliție de către ministrul Ana Revenco luni, 16 august, în jurul orei 08:00.

Anterior, Carabeț a deținut funcția de șef al Direcției Investigare Fraude Economice (DIFE), iar în 2019 era propus pentru o funcție în cadrul Serviciului Vamal. La fel, a fost adjunctul lui Nicolae Garvrilița, cumnatul premierului Natalia Gavrilița.

În februarie 2020, șeful în exercițiu al Direcției Investigarea Fraudelor Economice, Nicolae Gavrilița, cumnatul actualului premier, a fost suspendat din funcție, iar pe numele lui a fost pornită o anchetă de serviciu. Decizia a fost luată ministrul MAI, după o ședință de lucru la Inspectoratul Național de Investigații, scrie deschide.md

Potrivit unor informații preliminare, decizia a fost luată în urma mai multor plângeri din partea cetățenilor cu privire la activitatea Direcției nr. 3 Investigare fraudelor economice din cadrul INI, inclusiv acțiuni abuzive ale unor angajați și conducători asupra agenților economici.

Ministrul Afacerilor Interne a semnat un ordin prin care a dispus suspendarea din funcție a Șefului Direcției nr. 3 și inițierea unei anchete de serviciu care va stabili toate detaliile și inclusiv, o analiză minuțioasă a activității din ultimul an.

loading...

Comments are closed.