Alte știri

Administrațiile instituțiilor de învățământ și reprezentanții APL din raioanele Criuleni, Anenii Noi și Dubăsari investesc în îmbunătățirea condițiilor de studii pentru elevi și cadre didactice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Realizările și provocările instituțiilor de învățământ și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului din raioanele Criuleni, Anenii Noi și Dubăsari în perioada crizei pandemice au fost discutate în cadrul celei de-a VII-a platforme de discuții inițiată de ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Participanții la discuție au punctat aspecte legate de procesul educațional și anume: valorificarea tehnicii de calcul repartizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; aplicarea reperelor metodologice și realizarea planurilor de recuperare a programului de studii; pregătirea elevilor pentru examenele naționale de absolvire; funcționalitatea instituțiilor de educație timpurie; situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; formarea și atestarea cadrelor didactice etc.

Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a subliniat importanța eforturilor conjugate depuse la nivel local de administrație, manageri de instituții și cadrele didactice în vederea asigurării procesului educațional în perioada pandemică. „Realizările în privind dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul și mobilier pe care le-ați reușit la nivelul raioanelor Criuleni, Anenii Noi și Dubăsari în această perioadă, dificilă, sunt lăudabile. Pandemia ne-a demonstrat că sistemul educațional are nevoie de acțiuni consecvente, continuitate și flexibilitatea pentru a face față provocărilor. Situația concretă a fiecărei școli, clase, a fiecărui elev este o prioritate și o responsabilitate asumată. Vă îndemn în continuare să ne unim eforturile pentru a asigura condițiile optime de studiu elevilor și cadrelor didactice”, a subliniat oficialul.

Precizăm că Direcția Educaţie a Consiliului raional Criuleni a intervenit cu suport financiar în sumă de 488260 de lei pentru modernizarea condițiilor în cantinele şcolare; procurarea a 1747 de unităţi de mobilier şcolar pentru asigurarea distanţei sociale în sălile de clasă și dotarea instituțiilor de învățământ cu 258 unități de tehnică de calcul, în valoare de 1385781 de lei.

Direcția Educaţie a Consiliului raional Anenii Noi a reușit să doteze instituțiile de învățământ din subordine cu mobilier în sumă de 284 mii lei în scopul asigurării distanței sociale şi protecției copiilor, precum și lucrări de construcție a terenurilor artificiale de sport în 6 instituții de învățământ în valoare de 900 mii de lei.

Cu suportul Direcției Învățământ General a Consiliului raional Dubăsari au fost realizate lucrări de reparație a instituțiilor de învățământ în sumă de 1,6 mln. de lei, inclusiv și procurarea dezinfectanților, măștilor și termometrelor, în sumă de 90 mii lei.

loading...

Comments are closed.