Administratorul unei companii riscă până la 3 ani de închisoare. Detalii de la SFS

Organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat sub conducerea PCCOCS, ca rezultat al acțiunilor întreprinse a stabilit că administratorul unei companii, pentru asigurarea rambursării unui credit de peste un milion de lei în perioada anilor 2020-2021, a gajat mai multe bunuri printre care și un utilaj tehnic, care a rămas în posesia debitorului, urmând a fi păstrat conform prevederilor contractului.

Ulterior, administratorul companiei a tăinuit bunul gajat de instituția financiară, iar pentru identificarea utilajului și stabilirii circumstanțelor cauzei a fost efectuată cercetarea la fața locului unde s-a stabilit lipsa bunului gajat.

Prin urmare, procurorii PCCOCS i-au incriminat bărbatului în vârstă de peste 50 de ani, infracțiunea prevăzută de art.251 din Codul penal, manifestată prin „Tăinuirea bunului gajat săvîrşită de o persoană căreia i-au fost încredinţate aceste bunuri și care era obligată, conform legii, să asigure integritatea lor”.

Fiind finisate acțiunile de urmărire penală, dosarul a fost transmis în judecată, iar administratorul companiei riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la 92 500 lei sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share