Admiterea la Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” este în toi

Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” desfășoară, în perioada 1-27 iulie curent, concursul de admitere la studii superioare de licenţă.

Potrivit comandantului (rector) al AMFA, colonel Anatolie Bucuci, în acest an, instituția oferă un număr total de 100 de locuri la specialitățile: Conducerea subunităţilor de infanterie, Conducerea subunităţilor de artilerie și Conducerea subunităţilor de comunicaţii şi informatică.

Sursa a specificat că admiterea se desfășoară doar în baza dosarului care va fi depus la Centrul Militar Teritorial, conform vizei de reşedinţă permanentă a candidatului/candidatei la studii în cadrul AMFA. Detalii despre actele necesare pentru admitere găsiți pe pagina web a Ministerului.

”Cei care doresc să învețe la AMFA sunt invitați să depună dosarele, inclusiv pe parcursul lunii august, când vom desfășura etapa a doua a concursului de admitere”, a spus colonelul Bucuci.

De menționat că durata studiilor în Academia Militară ”Alexandru cel Bun este de 3 ani, frecvenţa la zi.

Studiile, cazarea, echipamentul şi alimentarea sunt oferite gratuit.

Absolvenții instituției primesc gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent”, permis de conducere categoria „B” „C” și un loc de serviciu garantat în una din unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Total
0
Shares
Total
0
Share